В Україні з’явилася нова схема “розводу” на парковці

На парковках активізувалися аферисти, які влаштовують підстави з “подряпаними” автівками заради наживи.

Він підставився пошкодженим боком під вашу машину і зараз хоче компенсувати свій ремонт за ваш рахунок. Його мета: гроші будь-якою ціною. Тож, приготуйтеся пройти випробування трьома стадіями конфлікту.

Перша стадія. Видурювання

Аферист одразу почне наполягати, аби ви розрахувалися з ним на місці. Це перша ознака, що перед вами справжнісінький шахрай. У жодному разі не платіть йому ані копійки, дійте зважено.

Запропонуйте оглянути свою машину, подумайте, чим саме ви могли б зробити таке ушкодження та подивіться на цю частину авто. Ані подряпин, ані вм’ятин? Це точно не ви.

Друга стадія. Провокація

Аферист починає переходити на грубощі, загрози. Мета цієї вистави – якщо не психологічно зламати вас, то спровокувати на конфлікт. Він хоче, аби ви його вдарили, щоби розіграти виставу з побиттям.

Опануйте ситуацію. Скажіть, що ви готові до діалогу та запропонуйте викликати поліцію. Хай подивляться і в разі чого – складають протокол.

Та іноді події розвиваються дуже швидко і от в руках опонента опиняється зброя.

Третя стадія. Залякування

Аферисти розуміють: категоричність та наполегливість працюють на них. Зрештою, більшість шахраїв готові буквально вибивати з вас гроші. Якщо до цього дійшло – шукайте укриття у власній автівці.

Дайте зрозуміти негіднику, що ви все фіксуєте. Запишіть на відео номери його машини та зателефонуйте до поліції. Зазвичай, коли шахрай розуміє, що ви вже викликали патруль, – просто накиває п’ятами.

http://fakty.ictv.ua/


Не пропустіть