На дорогах з’являться нові знаки (Фото)

У Великій Британії на дорогах незабаром з’явиться кумедний попереджувальний знак із намальованим на ньому їжачком. І цей знак означатиме не тільки можливий наїзд на виводок лісових їжаків.

Ні, звісно, що цей дорожній знак і про їжачків також – тварину, яка останньою приєдналася до списку тих, кого Міністерство транспорту Великої Британії прагне захистити на дорогах, пише Автоцентр.

Він також призначений для попередження водіїв про можливу появу на проїжджій частині й інших дрібних тварин, приміром борсуків, білок, видр і невеликих гризунів.

Усі ці звірі тепер перебувають «в одній компанії» з оленями, коровами, вівцями, кіньми, жабами і качками в британському «звіринці» дорожніх знаків. Зображення їжачка було обрано для нового дорожнього знака через те, що за останні 20 років у Британії популяція цієї тварини скоротилася майже вдвічі.

Утім, такі заходи мають захистити не лише звірів від машин, а й людей – від потрапляння в ДТП. Тільки в 2017 році у Сполученому Королівстві через зіткнення автомобілів з тваринами 629 осіб дістали поранень, а четверо загинули. Особливо вразливими з цієї точки зору виявилися мотоциклісти.

Слід розуміти, що у Великій Британії закони зобов’язують кожного водія обов’язково повідомляти в поліцію про інциденти, пов’язані з тваринами на дорогах. Але якщо раніше в категорію таких подій входили тільки ДТП з великими звірами, то відтепер це стосуватиметься і маленьких тваринок.


Не пропустіть