Українська влада підготувала черговий неприємний сюрприз

Українська влада в черговий раз продемонструвала свою «далекоглядність», прийнявши дуже сумнівну постанову про припинення поставок в Україну автомобілів і інших транспортних засобів з Росії. І хоча 5 липня було винесено постанову про відстрочку даної заборони до кінця 2019 року, поставки запчастин навіть з інших країн в Україну фактично припинилися, пише Автотема.

Справа в тому, що тепер імпортерам необхідно доводити походження автомобільних запчастин і для кожної деталі представляти сертифікат, який би доводив, що запчастина не виготовлена в Росії.

Глава Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко дивується: «Уявіть фуру з 30 тис. найменувань запчастин. Що, потрібно ще одну фуру з 30 тис. листів сертифікатів походження? Можна видати окремий сертифікат на партію товарів. Але німці дуже скрупульозні і ніколи не дадуть сертифікат походження з ЄС на партію, якщо в ній є запчастини та з ЄС, і з Китаю, і з Кореї».

В результаті цього, починаючи з 1 липня, в Україні фактично припинилися поставки запчастин. Це обов’язково відбитися на цінах і гаманцях українських автомобілістів. Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів і дилерів вже звернулася до Кабміну для вирішення цієї проблеми, а також планує оповістити президента про ситуації, що склалася на ринку автозапчастин.