В Україні готові виробляти електрокари: названа важлива умова

В асоціації автовиробників України «Укравтопром» відбулася робоча зустріч з представниками Групи Світового банку. Ключовою темою спілкування стало дослідження приватного сектора країни з метою підвищення ефективності інвестиційної та консультативної діяльності СБ.

Діалог учасників зустрічі був сфокусований на потенціалі українського автопрому та перспективах його участі в глобальних ланцюжках доданої вартості.

Президент асоціації «Укравтопром» Михайло Резнік вказав на високі темпи розвитку в країні виробництв автокомпонентів для конвеєрів світових автогігантів, а також зазначив на необхідності максимізувати вплив цього процесу на створення нових партнерських відносин, націлених на виробництво автотранспортної техніки на території України.

Також в ході зустрічі обговорили можливості виробництва в Україні електромобілів і можливу ступінь локалізації такого виробництва.

«На жаль, на сьогодні, українське законодавство стимулює тільки імпорт готових електромобілів, в той час як вітчизняні автовиробники вже сьогодні можуть виробляти міський та комунальний транспорт на електротязі», – зазначив Михайло Резнік.

На думку Резніка, поки умови для імпорту будуть більш вигідними, ніж для виробництва, розраховувати на інвестиції в цю сферу безглуздо.

Джерело Укравтопром

Не пропустіть