На знаменитій українській трасі з’явиться платна ділянка дороги

Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») в особі Служби автомобільних доріг в Київській області укладає договір з компанією «Науково-виробнича фірма «Мостопроект» про розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва концесійної платної автомобільної дороги М-05 Київ – Одеса на ділянці від Кільцевої дороги Києва до міста Біла Церква.

В електронній системі державних закупівель Prozorro повідомляється, що вартість розробки документації складе 5,4 млн грн з ПДВ. При цьому, первинна цінова пропозиція компанії становило 7,35 млн грн. Згідно з календарним планом, компанія «Мостопроект» зобов’язується надати техніко-економічне обгрунтування до кінця грудня 2019 року.

Нагадаємо, що в кінці лютого 2018 року Верховна Рада України прийняла закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері будівництва та експлуатації автомобільних доріг» (№6766), що дозволяє передавати на умовах концесії дороги загального користування державного значення для будівництва і експлуатації.


Не пропустіть