Амeрикaнцiв шoкувaв нaйдeшeвший aвтoмoбіль y світі (Відео)

У вже далекому 2008 році в Індії вирішили “підірвати” ринок, випустивши найдешевший в світі автомобіль – Tata Nano, який в залежності від комплектації коштував від 2 до 3 тисяч доларів. Правда, вибух вийшов не голосніше хлопавки та проект в підсумку провалився. Але один екземпляр такої Тати якимось чином потрапив в руки американських журналістів, подив і стьобу яких не було меж.

В першу чергу, представників преси насторожило повна відсутність будь-яких зручностей, за винятком склопідйомників. У Nano немає речей, які були повсякденні для автомобілів півстолітнього віку. У вас не буде бардачка, тахометра, підсилювача керма і навіть зовнішньої кришки паливного бака! Так-так, доступ до баку тільки через багажник.

Автомобіль оснащений 38-сильним двигуну об’ємом 0,6 л, що працює в парі з 4-ступінчастою механікою. До речі, щоб дістатися до мотору вам доведеться зняти заднє сидіння. Не дивно, що такий малопотужний агрегат розганяє Тату до 100 км/год майже 30 секунд, тим більше ця швидкість для моделі є майже максимальної (105 км/год).

Незважаючи на дивне відчуття втрати орієнтації в часі, точніше того, в якому десятилітті (або столітті) ви насправді перебуваєте, є одна хороша річ – це витрата палива. Nano споживає всього 4,2 л на 100 км.

Та все це, однак, блякне порівняно з тим, як ця Тата їздить: насправді це страшний досвід. Компакт-кар має занадто високий для легкого автомобіля кузов, надмірно м’яку підвіску, аеродинаміку коробки для взуття і надзвичайно вузькі шини. В результаті, навіть проїжджаючий поряд мотоцикл змушує Тату розгойдуватися. Крім того, при натисканні на гальмо автомобіль кожен раз поводиться по різному.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть