Автомобілістів попередили про нову шахрайську схему

В Україні набуває популярності нова схема «розводу на гроші».

Шахрайські примітивні схеми процвітають в Україні. Досі існують такі «липові» організації, які беруть у людей авансові платежі за нібито майбутню машину, а насправді торгувати автомобілями не мають жодного права.

Як повідомляє глава ВААІД Олег Назаренко, до них регулярно надходять скарги від громадян, які стали жертвами аферистів. Компанії беруть з них авансові платежі за майбутні автомобілі, але машину люди так і не отримують. Свого часу однією з таких компаній був сумнозвісний «Автоплан». Деякі компанії використовують навіть підроблені печатки легальних дилерів.

Він зазначив, що в Україні є список легальних компаній, які отримали право на продаж автомобілів. І список цих організацій є в Сервісних центрах МВС. Організація ВААІД звернулася з офіційною пропозицією до ДСЦ МВС провести звірку офіційних торговельних організацій і оприлюднити на сайті інформацію про підприємства, які мають право на торгівлю автомобілями.

«Останнім часом в Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів надходять численні звернення від громадян, які хотіли придбати авто і стали жертвами аферистів (тобто, внесли аванс, але авто не отримали)…. У зв’язку з цим, ВААІД звернулася до МВС і ДСЦ МВС з пропозицією провести звірку офіційних торговельних організацій і після цього офіційно оприлюднити на сайті МВС (ДСЦ МВС) інформацію про підприємства, які взагалі мають дозвіл на торгівлю авто для того, щоб люди, які вірять обіцянкам аферистів про «дешеві авто» могли просто перевірити історію такої «фірми»… Сподіваюся, що такі заходи допоможуть не потрапити на гачок аферистів в гонитві за «бажаним» авто!», – повідомив Назаренко.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть