Автомобілісти зробили важливу заяву для автовиробників

Згідно з новим дослідженням компанії JD Power, в США багато покупців нових автомобілів незадоволені системами допомоги водієві. Вони їх дратують.

У дослідженні взяли участь 20 000 осіб, які володіють автомобілями 2019 року випуску не менше 90 днів. Вони висловили думку про 38 технологіях своїх автомобілів.

23% респондентів назвали системи утримання в смузі руху і оповіщення про виїзд за межі розмітки «дратівливими» і «надокучливими». Тому 61% з них повністю відключили в своїх машинах ці функції. При цьому 21% водіїв, які не вважають ці дві системи надокучливими і дратівливими, все-таки відключають їх.

Потрібно відзначити, що власники автомобілів різних брендів мають свою власну думку про системи допомоги водієві.

«Є автомобільний бренд, 90% клієнтів якого хотіли б бачити у своїй новій машині системи утримання в смузі руху та оповіщення про виїзд за межі розмітки. У іншого бренду таких клієнтів тільки 59% », – розповіла Крістін Колоджей з JD Power.

Ще один цікавий момент – ставлення до Apple CarPlay і Android Auto. 69% учасників дослідження мали автомобілі з цими технологіями. Але тільки 68% з них хочуть мати їх попередньо встановленими в своєму наступному автомобілі. Вони воліють самі вибирати систему для роботи зі смартфоном.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть