Стало відомо, скільки доріг відремонтували за три роки

Починаючи з 2016 року відновлено проїзну спроможність майже 10 тис кілометрів автодоріг загального користування. Про це заявив заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, передає Уніан.

За словами Лавренюка, це стало можливим завдяки створенню у Державному бюджеті України захищеного джерела фінансування для будівництва автодоріг — Дорожнього фонду.

«Внаслідок тривалого щорічного недофінансування дорожньої галузі,  95 % автодоріг в Україні перебувають у неналежному стані, 40 % із них потребують повного відновлення. Саме тому,  Міністерством інфраструктури України було ініційовано створення Державного дорожнього фонду. 17 листопада 2016 року, Верховною Радою було схвалено закони про Дорожній фонд та у рамках  децентралізації на баланси обласних державних адміністрацій передано близько 122 тис. км доріг місцевого значення з відповідним фінансуванням. На балансі Укравтодору залишилось 46 тис. км. доріг державного значення, що дало зелене світло відновленню автодоріг України», – зазначає заступник міністра.

Нагадаємо, українці зможуть онлайн відслідковувати видатки на ремонт доріг.


Не пропустіть