Від порушень ПДР гине стільки ж людей, скільки від війни, – експерт

Впровадження патрульної поліції було лише показовою дією реформи. Натомість ліквідували Державну автомобільну інспекцію, що призвело до нехтування водіями ПДР і, як наслідок – збільшення кількості загиблих на дорогах.

Таку думку в ефірі проекту «Кожен з нас президент» на телеканалі ZIK висловила уповноважена ВР з прав людини у 2012-2017 роках Валерія Лутковська.

Вона розповіла: зараз займається адвокатською діяльністю, тож «має можливість» заходити до кабінетів слідчих. У якому б не була місті, поліцейські просто завалені справами.

«Це просто жах», – заявила Лутковська.

Тож, на її думку, реформа правоохоронних органів просто не відбулася.

«Ми не маємо реформи. Якщо раніше десь приблизно було по 2 тисячі справ на одного слідчого на місяць, то й зараз. Це реформа? Ні», – переконана експертка.

Тож вона підкреслила: те, що у нас з’явилась патрульна поліція, було лише показовою дією.

«Однак, у нас не стало автомобільної інспекції –ДАІ. В результаті, що маємо на сьогодні? Скільки у нас народу гине на вулицях кожного дня. Це ж, порівняно із конфліктом, приблизно та сама кількість людей – від бомб і від порушень дорожнього руху», – обурювалась екс-омбудсменка.

Вона підкреслила: ігнорування правилами дорожнього руху – безкарність, яка тягне за собою величезну кількість порушень.

«В результаті – кількість загиблих збільшується, як і рівень шкоди, нанесений майну людей, адже йдеться про поламані машини» , – наголосила Валерія Лутковська.


Не пропустіть