Скандал навколо автовиробника «Богдан» набирає обертів

Компанія «Богдан Моторс» відкидає звинувачення у завищенні ціни вантажівок Богдан-63172, які фігурують у підозрі колишньому першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському, та заявляє про загрозу невиконання державного оборонного замовлення.

Про це йдеться на сайті виробника.

«Колектив ДП «АСЗ №2 АТ «АК «Богдан Моторс» з обуренням дізнався про неправдиві і безпідставні звинувачення, оприлюднені під час судового засідання ВАКС 18 жовтня 2019 року. Наша продукція заслужила високу оцінку у Збройних силах України та інших силових структурах. Зворотний зв’язок з безпосередніми користувачами – військовими водіями ЗСУ підтверджує, що «Богдан-63172» значно перевищує за якісними показниками та надійністю автомобілі інших виробників, що перебувають в експлуатації у Збройних силах України», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 17 жовтня НАБУ затримало Гладковського за підозрою у зловживанні службовим становищем (ч.2 ст. 364 КК). У прес-службі корпорації «Богдан» заявили, що Гладковський мав вилетіти на відкриття виставки Bus world 2019 до Брюсселю і не намагався залишити Україну. Сам Гладковський назвав незаконним своє затримання та «на знак протесту проти свавілля правоохоронних органів» оголосив голодування.


Не пропустіть