Lexus представив незвичайний «автомобіль майбутнього» (Фото)

Компанія Lexus в рамках Токійського автосалону представила концепт електрокара LF-30 Electrified, який, на думку інженерів компанії, цілком може стати серійним. Так, шоу-кар демонструє, якими можуть бути електричні безпілотники через 10 років.

Машина являє собою купе зі скляним панорамним дахом, вузькими фарами і великими підйомними дверима «крила чайки», що відкриваються вгору. Також примітно, що концепт виконаний у фірмовому стилі Lexus: величезна центральна решітка не дасть сплутати його з жодною іншою маркою.

У рух модель призводять чотири елеткромотора, встановлені в колесах. Їх сумарна потужність досягає 544 кінських сили і 700 Нм крутного моменту. Така компоновка дозволяє автомобілю використовувати передній, задній або повний привід, в залежності від умов водіння. Електродвигуни живляться від великої акумуляторної батареї потужністю 110 кВт, встановленої в підлозі, щоб поліпшити центр ваги і, отже, керованість електрокара.

Першу «сотню» концепт набирає за 3,8 секунди, а максимальна швидкість досягає 200 кілометрів на годину. На одному заряді він здатний проїхати до 500 кілометрів. Окремо варто зауважити, що у машини є функція бездротової зарядки.


Не пропустіть