В Україні можуть з’явитися нові автомобільні заводи

«Форум ініціатив. Кластери Закарпаття», що нещодавно відбувся у вигляді панельних дискусій безпосередньо на виробничому майданчику заводу Єврокар, поблизу Ужгорода, об’єднав власників компаній, промисловців, виробників, керівників ключових підприємств, роботодавців, іноземних інвесторів і представників експертного середовища.

Про це повідомляє Укравтопром.

Учасники форуму мали нагоду проаналізувати сьогоднішню ситуацію, можливості, а також умови для подальшого розвитку вже існуючих потужностей багатьох місцевих підприємств.

Факти говорять самі за себе. У жодній іншій області немає такого сузір’я світових брендів, що вже розмістили своє сучасне, ексклюзивне та якісне виробництво та створили велику кількість робочих місць.

«Закарпаття – це вже сформований промисловий кластер, вочевидь поки не видимий для країни і Європи» –  Голова Наглядової ради ПрАТ «Єврокар» Олег Боярин.

Починаючи з 2001 року, з прийняттям законодавства «Про спеціальний економічний режим інвестиційної діяльності в Закарпатській області» та «Про спеціальну економічну зону «Закарпаття», регіон відкрив вікно для інвестицій і здійснив економічний прорив у розвитку бізнесу та виробництва ексклюзивної якісної продукції, а також заклав передумови для впровадження кластерної моделі економіки.

Не виключено, що невдовзі на Закарпатті можуть з’явитися нові автозаводи.


Не пропустіть