Український автовиробник показав нову електричну модель і готується розпочати її серійне виробництво (фото)

Конструкторське бюро «Автомобільної компанії «Богдан Моторс» завершило розробку нової моделі електричного автобуса і вже тривають роботи з виготовлення передсерійного зразка. Новий електробус «Богдан» вже в наступному 2020 році буде серійно виготовлятися на потужностях заводу корпорації, передає прес-служба виробника.

Новий «Богдан» матиме 12 метровий кузов виготовлений з нержавіючої сталі та матиме абсолютно низький рівень підлоги. Автобус призначено для перевезення пасажирів міськими маршрутами. Пасажиромісткість становитиме не менше 80 пасажирів.

За словами розробників, характеристики електробуса залежатимуть від комплектації: пробіг на одній зарядці від 200 км., сумарна потужність двигунів 260 кВт, максимальна швидкість понад 70 км/год.

При виготовлені електричного автобусу «Богдан» використовуватимуться комплектуючи європейського виробництва.

Поява в модельному ряді «Богдану» електричного автобуса відкриватиме компанії перспективний ринок Європейського Союзу. Втім, в корпорації наголошують і на важливості розвитку такого виду транспорту і в Україні.

Остаточна ціна нового електричного автобусу буде визначена на початку нового року перед початком серійного виробництва. Як зазначають розробники, ціна на електробус буде нижчою за європейські аналоги при вищому рівні якості.