Рада ухвалила документ, який торкнеться усіх водіїв

Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком про підвищення безпеки автомобільних доріг.

Про це повідомляє 112.ua з посиланням на прес-службу українського парламенту.

«Ратифікувати Фінансову угоду (Проект “Підвищення безпеки автомобільних доріг у містах України”) між Україною та Європейським інвестиційним банком, підписану 9 липня 2018 р. в Брюсселі», – йдеться у законопроекті.

Фінансова угода передбачає державну гарантію від України Європейському інвестиційному банку  в реалізації проекту про підвищення безпеки автомобільних доріг в українських містах.

У пояснювальній записці зазначається, що проект спрямований на зниження кількості ДТП і тяжкості їхніх наслідків, збільшення частку переміщень для велотранспорту, пішки або громадським транспортом, зниження кількості поїздок приватним транспортом, скорочення часу перебування пасажирів на зупинках громадського транспорту, зменшення експлуатаційних витрат власників автомобілів і викидів шкідливих речовин в повітря.

Прийняття документа не вплине на показники Державного бюджету України, ринкове середовище, забезпечення прав та інтересів суб’єктів господарювання, громадян та держави, розвиток регіонів, ринок праці, громадське здоров’я, екологію та навколишнє середовище.


Не пропустіть