Рада ухвалила документ, який торкнеться усіх водіїв

Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком про підвищення безпеки автомобільних доріг.

Про це повідомляє 112.ua з посиланням на прес-службу українського парламенту.

«Ратифікувати Фінансову угоду (Проект “Підвищення безпеки автомобільних доріг у містах України”) між Україною та Європейським інвестиційним банком, підписану 9 липня 2018 р. в Брюсселі», – йдеться у законопроекті.

Фінансова угода передбачає державну гарантію від України Європейському інвестиційному банку  в реалізації проекту про підвищення безпеки автомобільних доріг в українських містах.

У пояснювальній записці зазначається, що проект спрямований на зниження кількості ДТП і тяжкості їхніх наслідків, збільшення частку переміщень для велотранспорту, пішки або громадським транспортом, зниження кількості поїздок приватним транспортом, скорочення часу перебування пасажирів на зупинках громадського транспорту, зменшення експлуатаційних витрат власників автомобілів і викидів шкідливих речовин в повітря.

Прийняття документа не вплине на показники Державного бюджету України, ринкове середовище, забезпечення прав та інтересів суб’єктів господарювання, громадян та держави, розвиток регіонів, ринок праці, громадське здоров’я, екологію та навколишнє середовище.