Новий Ford Mustang побудують на платформі Volkswagen

У сімейство електромобілів Mach-E додадуть кросовер меншого розміру.

Розмови про те, що у «Форда» з’явиться більше автомобілів в стилістиці «Мустанга» пішли практично відразу після прем’єри Mustang Mach-E. Тепер британське видання Auto Express повідомляє з посиланням на високопоставлені джерела, що одна з найгучніших новинок року, що минає отримає «молодшого брата».

Передбачається, що більш компактний електричний кросовер буде побудований на модульній платформі MEB, доступ до якої Ford отримав завдяки альянсу з Volkswagen, укладеним на початку цього року. Інженери двох компаній вже ведуть переговори про адаптацію даної архітектури. Головна проблема, судячи з усього, полягає в необхідності переробити передню частину.

З причин, пов’язаних з особливостями водійського інтерфейсу з технологією доповненої реальності, який базується на MEB електрохетчбек Volkswagen ID.3 отримав велику відстань між кермом і лобовим склом і, відповідно, короткий капот. «Форду» ж, щоб зробити зменшену версію Mustang Mach-E, зберігши приблизно той же дизайн, потрібно щось інше. Головний дизайнер європейського підрозділу Ford Мурат Гюлер вже заявив, що молодший «Електромустанг» матиме інший профіль, але в будь-якому випадку майже напевно стане кросовером.

Якщо судити за власними численними концептfvb концерну Volkswagen, показанимb за останню пару років, архітектура MEB допускає використання переднього, заднього і повного приводу. Потужність силової установки може досягати 306 к.с., а ємність встановленої під підлогою батареї – 111 кіловат-годин.