Загадка номерних знаків на дорогих автомобілях у США (Фото)

Якщо придивитися до номерів автомобілів класу люкс в США, можна замінити одну цікаву особливість: багато хто з них зареєстровані в Монтані.

Невже, жителі цього штату є цінителями суперкарів і раритетних авто? А може, органи реєстрації транспортних засобів в Монтані працюють швидше за інших і з цієї причини залучають автовласників з різних штатів?

Звичайно ж, справа не в любові жителів Монтани до дорогих машин, а в бажанні власників таких автомобілів заощадити кругленьку суму грошей. Основна причина, по якій на багатьох екзотичних машинах встановлені номерні знаки Монтани – це відсутність податку з продажів.

В інших же штатах такий збір може пристойно спустошити ваш гаманець. Наприклад, якщо ви побажаєте зареєструвати свій новенький і блискучий McLaren P1 вартістю 1.2 – 1.5 мільйона доларів в Каліфорнії, вам доведеться заплатити близько 120 тисяч доларів за реєстрацію та видачу номерного знака. Такі гроші є чималими навіть для тих, хто може дозволити собі подібний автомобіль, адже на них можна купити новенький Corvette або Cayman, тому і доводиться викручуватися 🙂

Тут-то моторні автовласники і звертають увагу на Монтану, де реєстрація McLaren P1 коштує приблизно 200 доларів. Ну а решту розміром в 119 800 можна витратити на свій розсуд. Щоб отримати номерний знак Монтани, водієві навіть не потрібно туди їхати. У цьому штаті немає вимог до обов’язкової інспекції і тестів на викиди, тому і транспортувати свій новенький McLaren P1 туди не доведеться.

Звичайно, автомобіль з номерами Монтани, який частенько з’являється на дорогах Каліфорнії може викликати питання небайдужих сусідів, поліції та податкової, але так як часто такі машини не є основним транспортним засобом для щоденного користування, їх власникам вдається легко уникнути подібних неприємностей, а заодно і заощадити чималі гроші.

Джерело avtodream.org

Не пропустіть