Назвали найнадійніші кросовери за останні роки (Фото)

Рейтинг склали на основі десятків тисяч відгуків власників

Експерти видання WhatCar? представили свіжий рейтинг надійності найпопулярніших кросоверів на ринку. Кожній моделі був наданий бал надійності, заснований на кількості несправностей. Експерти також оцінювали число днів в році, які автомобілі проводили в сервісі. Оцінку проводили на основі даних, отриманих від майже 20 тисяч автовласників.

Багато хто чекав побачити на першому місці японський кросовер. Але в цей раз головний приз дістався корейцям. Найнадійнішим автомобілем в цій категорії британці назвали Kia Soul зі 100-відсотковим рейтингом. Хоча скептики вважають, що дана модель лише умовно може вважатися кросовером, враховуючи, що вона не має солідного дорожнього просвіту. Але що не підлягає обговоренню, так це надійність – читачі видання не назвали жодної проблеми за рік володіння.

На другому місці – популярний кросовер Toyota RAV4 з рейтингом надійності 99,5 відсотка. Це означає, що власники таких автомобілів практично ніколи протягом перших років володіння не стикаються з несправностями.

У трійку кращих несподівано потрапив і британський автомобіль – Mini Countryman. У нього рейтинг також досить високий – 99,1 відсотка. Нинішня модель виявилася дуже надійною, судячи з відгуків власників. Тільки п’ять власників таких машин зберігачів зіткнулися з проблемами протягом останнього року, більшість з яких були пов’язані з елементами оздоблення салону і електрикою.

У десятку кращих також потрапили Honda CR-V (98,7%), Kia Sportage (98,6%), Volvo XC40 (98,4%), Audi Q3 (98%), Peugeot 3008 diesel (97,8%), Mazda CX-5 (97,8%) і Volvo XC60 (97%).