В Україні введуть нові правила автоперевезень

В Україні хочуть створити законодавство щодо мультимодальних перевезень.

Про це повідомляє Газета Закон і Бізнес.

Проект «Про мультимодальні перевезення» (№2685) нині перебуває на розгляді в Комітеті Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури. Автори документа пропонують розробити нові правила перевезень, які відповідали би світовим стандартам.

Серед нововведень — поява таких понять, як мультимодальне та комбіноване перевезення вантажів. Ідеться також про мультимодальний термінал, документ мультимодального перевезення, оператора та замовника мультимодального перевезення, договір мультимодального перевезення, його істотні умови, права та обов’язки його сторін, основні принципи державного регулювання та державної допомоги в разі такого виду перевезень.

Крім іншого, є намір закріпити право учасників мультимодальних перевезень здійснювати переміщення вантажів на підставі укладення єдиного договору щодо всіх етапів перевезення незалежно від зміни видів транспорту та робити це за одним перевізним документом, щодо якого сторони досягли згоди. Якщо проект підтримає парламент, Україна створить передумови для використання власного географічного розташування. Водночас без побудови доріг європейського рівня цей акт не зможе запрацювати.


Не пропустіть