Що тепер необхідно для управління чужою машиною

Для управління чужою машиною тепер необхідно водійське посвідчення, реєстрація на авто і відмітка в електронному кабінеті – патрульна поліція.

Автомобіль, за кермом якого буде знаходитися не його власник, не повинен значитися в угоні, сказала прес-секретар патрульної поліції України Яна Кутова.

Після того як в українських водіїв з’явилася можливість через електронний кабінет дозволити іншим людям управляти їх автомобілями, поліція буде перевіряти наявність водійського посвідчення, реєстрації на авто і позначку в електронному кабінеті. Про це в коментарі виданню “ГОРДОН” сказала прес-секретар патрульної поліції України Яна Кутова.

“Після того як у водіїв з’явилася можливість передати право на управління автомобілем іншій людині в електронному кабінеті, під час перевірки патрульному досить буде пред’явити відповідну позначку, реєстраційні документи на транспортний засіб і водійське посвідчення. Чи має водій право управляти цим транспортним засобом – це вже інше питання. Якщо людина має, умовно кажучи, категорію В, у нього є при собі реєстраційні документи на легковий автомобіль і при цьому машина не числиться в угоні, він може перебувати за кермом”, – підкреслила Кутова.

Онлайн-сервіс, що дозволяє водієві дозволити іншим людям управляти його автомобілем, доступний на сайті e-driver.hsc.gov.ua і на урядовому порталі kmu.gov.ua в розділі “Електронні послуги”, відзначили в Мінціфри.

Раніше власник транспортного засобу міг надати її в користування іншій людині, передавши йому реєстраційний документ на цей автомобіль.

Під час своєї передвиборної кампанії нинішній президент України Володимир Зеленський озвучив ідею “перенести державу в смартфон”.

Віце-прем’єр-міністр і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров говорив у вересні 2019 року, що найближчим часом в Україні переведуть в онлайн 50 найпопулярніших послуг.

У Мінціфри заявляли, що планують за п’ять років перевести в режим онлайн 100% адміністративних послуг.

Джерело auto.siteua.org

Не пропустіть