В Укравтодорі розповіли, скільки доріг відремонтують в 2020 році

Цьогоріч на відновлення українських доріг Кабмін планує залучити 85 мільярдів гривень. Це дозволить відремонтувати більше 6 тис. км доріг, з них — 4 тис. км загальнодержавного значення.

Про це повідомляє MMR з посиланням на офіційну сторінку Укравтодору в Facebook.

«Ми усвідомлюємо амбітність своїх планів. 6 тис. км доріг за один рік – це рекорд для сучасної України, тим паче мова йде не тільки про ремонти та будівництво, але і впровадження сучасних бізнес-процесів, ІТ-інструментів, – це переосмислення всієї дорожньої галузі. Тому, окрім фінансування та постановки мети, ми пропрацювали інструменти, які забезпечать успішну реалізацію усіх планів» – зазначив Alexander Kubrakov, керівник Державного агентства автомобільних доріг України.

За словами очільника відомства, в 2020 році ремонт і будівництво доріг фінансуватиметься з трьох джерел – Державного дорожнього фонду (близько 30 млрд грн), шляхом залучення коштів під державні гарантії (близько 20 млрд грн) та за рахунок додаткового фінансування (35 млрд грн).

Для реалізації поставлених цілей Державне агентство автомобільних доріг України модернізує підходи на всіх етапах роботи: від оптимізації закупівельного процесу (типова тендерна документація та забезпечення рівних і чесних умов для всіх учасників), формування нової кадрової й антикорупційної політики (запуск системи KPI і оновлення керівного складу регіональних служб), розвитку ІТС (масштабування системи Зважування-в-русі на всю мережу українських доріг) до запровадження прозорих і незалежних механізмів оцінки якості робіт. Амбітні плани, масштабне фінансування й сучасні підходи в управлінні є гарантією того, що у 2020 році ми отримаємо якісні дороги на довгі роки з мінімізованими витратами з бюджету.