Україна йде шляхом знищення власної автомобільної промисловості, – експерт

«Автомобільна компанія «Богдан Моторс» надала Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України пропозиції, які, на думку автовиробника, дозволять завантажити потужності українських автомобілебудівних підприємств, сприятимуть збільшенню надходжень податків та зборів до бюджетів всіх рівнів, а також створять нові робочі місця.

Про це інформує прес-служба виробника.

Ініціативи зокрема стосуються змін до податкового та митного кодексів. Так, комплектуючі та обладнання для виробництва в Україні мають ввозитись на пільгових умовах, а саме з нульовою ставкою мита. При цьому мито та акциз на імпорт готової продукції мають бути збережені або навіть збільшені.

Окрім того, один з найбільших українських автовиробників, виступив із ініціативою надання пріоритетного статусу продукції вітчизняного виробництва при закупівлі за державний кошт.

Раніше генеральний директор «Автомобільної компанії «Богдан Моторс» Віталій Старосуд  заявив, що новому Уряду України необхідно звернути увагу на вітчизняний автопром, який останні роки переживає глибоку кризу. Про це він зазначив, коментуючи обіцянку Прем’єр-міністра Гончарука досягти зростання економіки держави на 40% впродовж найближчих років.

За його словами, Україна йде шляхом знищення власної автомобільної промисловості. Серед причин занепаду автовиробництва в Україні, на думку керівника компанії, стала низка провальних рішень, ухвалених урядами протягом останніх 10 років.


Не пропустіть