Hyundai заполонить Європу електромобілями (Фото)

Корейська компанія прагне стати найбільшим виробником електромобілів в Європі в цьому році після запуску виробництва електричної версії Kona на своєму заводі в Чехії.

Hyundai почне виробництво Kona Electric в березні на своєму підприємстві в Носовіце в 380 км на схід від Праги, йдеться в повідомленні компанії, опублікованому в четвер. При цьому бензинові, гібридні і дизельні версії компактного кросовера будуть як і раніше імпортуватися в Європу з Кореї. Автовиробник також збільшить поставки в Європу Kona Electric зі свого заводу в Південній Кореї.

Ці кроки збільшать доступність Kona Electric для клієнтів в Європі і різко скоротять терміни доставки, відзначили в прес-службі Hyundai.

«З моменту появи у продажу в 2018 році попит на Kona Electric перевершив очікування, а збільшення потужності покликане йти в ногу зі зростаючим попитом», – йдеться в повідомленні.

У Hyundai заявили, що в цьому році вони продадуть більше 80 тис. машин з нульовим рівнем викидів для європейських клієнтів, включаючи Kona Electric, Ioniq Electric і автомобіль на паливних елементах Nexo. Керівництво марки сподівається, що більше 60 тис. проданих машин із загального числа електрокарів доведеться на Kona Electric.

«Завдяки цьому розвитку Hyundai розраховує стати найбільшим постачальником автомобілів з нульовим рівнем викидів в Європі в 2020 році», – сказали в компанії.

Hyundai, швидше за все, буде закуповувати акумулятори для Kona Electric в Європі, і в найближчі тижні очікується анонс. Корейські виробники акумуляторів LG Chem і SK Innovation мають заводи в Європі – в Польщі і Угорщині відповідно.

Kona є другим бестселером Hyundai в Європі після компактного позашляховика Tucson. Європейські продажі Kona збільшилися на 61% до 107 409 в минулому році, згідно зі звітом аналітиків JATO Dynamics.


Не пропустіть