Названі автомобілі, на які українці найчастіше встановлюють ГБО

В Міністерстві внутрішніх справ назвали 20 легкових авто, які найчастіше переобладнували для роботи на газі у 2019 році в Україні.

Згідно з відкритими даними ГСЦ МВС, торік для роботи на газовому пальному було переобладнано майже 139 тисяч автомобілів. Зараз ми сконцентруємо увагу на 20 найпопулярніших, та згадаємо ще кілька екзотичних – суто для задоволення цікавості. Тож, якщо ви вирішите, що ваше наступне авто обов’язково матиме ГБО, зможете непогано орієнтуватись в питанні про те, яких моделей на ринку найбільше вже зі встановленим «газом».

Перші шість автівок — місцевого, або ще радянського виробництва. Daewoo Lanos, ВАЗ «дев’ятка» (включно з 21099), «класичні» ВАЗівські «шістка» та «сімка», «Таврія» та «Славута» від АвтоЗАЗ і на додачу Chevrolet Aveo. Останній полюбляють таксисти, тож, імовірно, саме тому ця машина потрапила у першу десятку. Інші ж з перелічених авто найчастіше переобладнують для роботи на газовій суміші тому, що витрати бензину у них надто високі, – особливо, якщо порівняти з сучасними малооб’ємними моторами з турбонаддувом і новітньою електронікою.

Наступні автомобілі, Skoda Octavia та Volkswagen Passat, які на 7-й та 8-й сходинці відповідно, могли й взагалі не потрапити до цієї підбірки – адже чим новіші ці моделі, тим складніше і дорожче на них встановлювати ГБО. І навіть при роботі на газі двигуни TSI (з прямим впорскуванням) потроху споживатимуть бензин. Без проблем «газ» можна встановлювати на «фольксвагеновські» мотори з розподіленим впорскуванням, які часто позначались MPI.

На дев’ятій позиції Toyota Camry: ці авто ніколи не мали дизелів, тож єдиний шанс заощадити на заправці бізнес-седану — встановити ГБО. Десяте місце дісталось Renault/Dacia Logan. Причому, кількісно переважали саме «оригінальні» румунські автомобілі. Це авто не є «ненажерою», проте, якщо вже економити, то чом би й не на всьому! Тим більше, що «Логани» теж частенько використовують у таксі.

Другий десяток розпочинає ВАЗ-2104. Останні екземпляри були зняті з виробництва у 2012 році, проте, як свідчить статистика, ще є чимало авто, на які власники встановлюють газове обладнання. Ціна якого (принаймні, якщо машина не останніх років випуску) може дорівнювати ринковій ціні всього авто. Далі ще кілька моделей, здебільшого бюджетних, класів «B» та «C», і єдиний кросовер, Mitsubishi Outlander. Не потрапив у двадцятку через нестачу буквально 30 автомобілів популярний Hyundai Tucson.

Звісно, неможливо оминути автомобілі з категорії преміум-класу. І хоч носіїв ГБО серед них не так і багато — чи то кілька сотень, як, наприклад, Lexus RX та GX, – деяким лік взагалі йде на десятки. Це ми про декілька Audi Q5 та Q7, і навіть A8. Ставили ГБО і на Infiniti (переважно на кросовер FX35), Land Rover, різні Mercedes-Benz — в тому числі й AMG. Та що там казати, навіть декілька Porsche були переобладнані на «газ»: щонайменше 20 Cayenne та один новий Macan. Спортивний характер це добре, – проте, вочевидь, швидкість спалювання двигуном грошей на бензин не влаштувала власників цих автівок.

Джерело AUTO.RIA.com

Не пропустіть