Стало відомо, на яких автомобілях найчастіше їздять “автохами”

Фінські вчені з’ясували, що існує зв’язок між хамською поведінкою на дорозі і маркою автомобіля. Причому на вибір марки в даному випадку впливає не стільки матеріальний добробут, але й особисті якості покупця.

Цікаве дослідження провели вчені університету Гельсінкі. Вони вивчили взаємозв’язок між маркою автомобіля і поведінкою за кермом. З’ясувалося, що власники автомобілів Audi, BMW і Mercedes-Benz частіше нешанобливо ставляться до інших учасників дорожнього руху і нехтують ПДР.

Нова робота фінських психологів стала продовженням дослідження зв’язку нарцисизму (самозамилування) і статусного споживання. Професор соціальної психології Ян-Ерік Леннквіст склав психологічний портрет 1892 фінських автомобілістів. В результаті, він прийшов до висновку, що власники швидких німецьких автомобілів, таких як Audi, BMW і Mercedes-Benz, схильні частіше проїжджати на червоне світло, не поступатися дорогою пішоходам, перевищувати швидкість і їздити агресивно і нерозважливо.

Професор уточнив, що серед власників автомобілів німецьких преміальних марок зустрічаються люди організовані, надійні і самодостатні. Але, на жаль, їх меншість. В основному, володарями Audi, BMW або Mercedes-Benz стають егоцентричні, незлагідні, вперті скандалісти. Найчастіше вони не можуть собі дозволити такий дорогий автомобіль. Купівля обумовлена ​​не статусом і добробутом, але бажанням здаватися крутим і успішним, демонструючи всім свою перевагу.