П’ять авто за годину: у Києві знайшли ефективний метод боротьби з «героями парковки»

Один евакуатор в столиці забиратиме по п’ять порушників за годину.

Радник мера столиці Максим Бахматов розповів в своєму відеоблозі, що евакуація автомобілів – дуже гарний «бізнес», тому його треба оптимізувати, передає Авто 24.

По-перше, зробити більше місць, в яких можна буде оплатити «послуги» евакуатора, а по-друге – збільшити кількість штрафмайданчиків.

За словами радника Кличка, новий штрафмайданчик має з’явитись на вулиці Набережно-Луговій 4, на території Річпорту. Слід зазначити, що кілька років тому за цією ж адресою вже функціонував штрафмайданчик.

«До нас звернувся власник, Юрій Бродський і показав нам ділянку поблизу Річпорту. Там розміститься приблизно півтори тисячі авто. Вам буде зручно», – розповідає радник Кличка. Основна ідея Максима Бахматова – евакуювати якомога більшу кількість автомобілів.

«Ми зможемо швидко, екологічно та безпечно евакуювати авто з центру», – каже радник міського голови. За його прогнозами, за годину кожен евакуатор зможе перевозити по п’ять автомобілів.

Нагадаємо, що у разі евакуації автомобіля його визволення займає мінімум півдня і обходитися приблизно в 2 000 гривень. При цьому автовласники рідко звертаються до суду. За словами радника Кличка, з понад шести тисяч випадків усього 10 автомобілістів вирішили судитись.


Не пропустіть