В Україні вирішили оригінально боротися з автохамами на дорозі

Днями у декількох містах України відбувся профілактичний захід «Увага! Спецсигнал». Акція  спрямована на виявлення та документування фактів ненадання водіями переваг у русі оперативним транспортним засобам з увімкненими спеціальними світловими та звуковими сигнальними пристроями, зокрема, пожежно-рятувальним автомобілям та машинам швидкої медичної допомоги.

Про це повідомляє MMR з посиланням на прес-службу ДСНС.

Повідомляється, що випадки, коли спецтранспорту не поступаються дорогою, стаються досить часто і особливо гостро ця проблема відчувається у містах з великою щільністю населення. Так, поки рятувальники стоять у заторах через те, що їх не пропускають байдужі водії, в рази збільшуються збитки від пожежі, а також підвищується ризик травмування та загибелі громадян на них. Приміром, одна кімната в квартирі може вигоріти лише за 6 хвилин.

Перевіряли, як саме реагують власники автотранспорту на звукові та світлові спецсигнали цього дня рятувальники Києва, Одеси, Тернополя, Маріуполя, Дніпра, Кривого Рогу та Сєвєродонецька. Водіям вони радили бути уважними і слідкувати за дорожньою обстановкою, адже захід показав, що окрім свідомого нехтування правилами дорожнього руху, громадяни часто, відволікаючись, просто не одразу помічають оперативний транспорт.

Нагадаємо, така профілактична робота за участю рятувальників, представників Національної поліції та представників ЗМІ проводиться на постійній основі.


Не пропустіть