Суд виправдав водія, якого поліція звинуватила у нетверезому водінні

За керування в нетверезому стані водій може отримати від 10 до 40 тис. грн. штрафу з позбавленням права керування від 1-го до 10-ти років.

Якщо водій не згоден з результатами огляду на приладі «Драгер», він має право пройти огляд в медичному закладі.

Як повідомляє Дорожній адвокат, водій проїхав з працівниками поліції в медичний заклад. В медичному закладі водієві запропонували здати для аналізу сечу.

У відповідь водій повідомив, що не відмовляється здати для аналізу сечу, проте в силу фізіологічних особливостей не може цього зробити.

Поліцейські розцінили це як відмову пройти огляд і склали протокол про притягнення до відповідальності за статтею 130 КУпАП.

Розглядаючи матеріали справи, Київський апеляційний суд наголосив – фізіологічна неможливість здати сечу на дослідження не може бути розцінена як відмова від проходження огляду на стан сп`яніння.

За наслідками розгляду справи суд визнав водія не винним та закрив провадження у справі, не притягнувши його до жодної відповідальності (рішення від 07.02.2020 у справі №759/14855/19).

Водночас, ми черговий раз наголошуємо, що «п’яна їзда» є небезпечною як для водія, так і для інших учасників дорожнього руху.


Не пропустіть