SEAT припиняє виробництво мінівена Alhambra (Фото)

При цьому наступника у автомобіля не буде. Зате замість нього іспанська автовиробник запропонує абсолютно новий продукт.

Іспанська автовиробник SEAT оголосив про припинення виробництва і продажів свого мінівена Alhambra. Нагадаємо, що цей автомобіль був виконаний на платформі автомобіля Volkswagen Sharan. Останні автомобілі зійдуть з конвеєра в березні поточного року, після чого він піде в історію. Нагадаємо, що перший SEAT Alhambra був зібраний в далекому 1995 році. При цьому Volkswagen Sharan також піде з ринку в нинішньому році, ближче до його кінця.

Вся справа в низькому попиті на дані моделі. Сучасні мінівени пішли далеко вперед по габаритам і рівню комфорту, а семимісні кросовери виглядають краще, ніж нинішній SEAT Alhambra. Якщо згадувати історію автомобіля, то першу зміну покоління він пережив в далекому 2010 році, після чого ще два рази оновлювався – в 2015 і 2018 роках.

Ще в 2016 році представники Seat заявляли про те, що збираються припинити випуск мінівенів – вже тоді було зрозуміло, що Alhambra піде в минуле.

Компанія SEAT вже заявила, що повноцінної заміни автомобіль не отримає, проте незабаром повинен з’явитися повнорозмірний кросовер Tarraco. В майбутньому Seat планує зосередитися на виробництві автомобілів з електричною складовою двигуна.