У мережі показали унікальну “Таврію”, у якій навіть сидіння в целофані (Фото)

У найбільшому приватному музеї “Фаетон” знаходяться дуже рідкісні екземпляри різноманітної техніки. У колекцію входять ретро- автомобілі, мотоцикли, а також військова техніка. Заснований цей музей був у 2008 році, а знаходиться він на території України в Запоріжжі.

Цього разу нашу увагу було спрямовано на унікальну “Таврію” пробіг якої складає всього лише 16 кілометрів. А унікальний цей автомобіль тим, що рік випуску його 1990, але кузов і салон знаходяться в первозданному стані, і в цьому автомобілі навіть нічого не ремонтувалося.

Так що там ремонт, на автомобілі збереглася навіть рідна фарба. А ось пофарбований кузов автомобіля в фірмовий колір “Таврії” “Премула”. Також працівники музею розповіли про те, що фарба автомобіля покрита заводським консервантом, а ось сидіння автомобіля досі перебувають в заводському целофані.

Звичайно ж за багаторічний час простою, автомобіль покрився величезним шаром пилу, але якщо прибрати пил, то автомобіль буде виглядати просто відмінно.

ЗАЗ-1102 “Таврія” випускався на “Запорізькому автомобільному заводі” в період з 1987 року по 2007 рік, а ось автомобілі, які випускалися на базі “Таврії” проводилися ще до 2011 року. “Таврія” – це трьохдверний хетчбек, який розрахований на 5 пасажирських місць.

Випускалася “Таврія” з трьома різними версіями моторів: 1,1-літровий; 1,2-літровий, а також 1,3- літровими моторами. Потужність цих двигунів становила: 53 кінські сили, 58 кінських сил і відповідно 63 кінські сили.