В Україні можуть різко подешевшати автомобілі

Українцям обіцяють дешеві автомобілі. В окремих сегментах авторинку ціни падають прямо зараз. Скажімо, можна істотно заощадити на авто з США. На окремі партії нових автомобілів знижки будуть до середини літа-початку осені.

Як розповів сайту «Страна» глава компанії Autoconsulting Олег Омельницький, зараз український авторинок переживає не найкращі часи.

Через карантин продажі старих авто різко впали. Головна причина – машину неможливо переоформити, тому що не працюють сервісні центри МВС.

Експерти прогнозують, що вже найближчим часом ціни на авто в Україні можуть знизитися – причому, не тільки на б/у, але і на нові.

Уже зараз впали ціни вживані авто з США. Через пандемію попит на старі машини на американських аукціонах різко впав, що позначилося на цінниках.

Скажімо, на аукціоні Copart BMW 3 серії 2017 року недавно подешевшали до 7 тисяч доларів, хоча раніше купити таке авто можна було за 10-11 тисяч.

Деякі моделі, за словами експерта, можна викупити чи не вдвічі дешевше, ніж до карантину.

Також є ймовірність, що подешевшають вживані авто з Європи, каже Олег Омельницький.

«Зараз в ряді країн обговорюються програми з підтримки автопрому. Це будуть нові програми утилізації або компенсацій за покупку нових авто замість старих. За рахунок них планують стимулювати попит на нові авто. А б/у реалізовуватимуть за межі ЄС, в тому числі, в Україні. Можливі непогані знижки. Але ці програми запрацюють тільки через кілька місяців. Перші партії авто з Європи у нас з’являться приблизно до осені», – говорить Омельницький.