Запуск системи автоматичної фіксації порушень ПДР: в МВС повідомили важливі деталі

Система автоматичної фото-відео фіксації, що запрацює в Україні з 1 червня, спочатку фіксуватиме тільки перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів.

Про це написав на своїй сторінці у соціальні ммережі Facebook заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«Місця встановлення камер будуть погоджуватись з Департаментом патрульної поліції. Спочатку у автоматичному режимі будуть фіксуватись лише факти перевищення швидкості», — написав Геращенко.

Він пояснив, що фактом порушення є перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 20 км/год (+2 км/год — додатковий бонус на похибку вимірювального приладу «Каскад», узагалі ДСТУ дозволено похибку для такої категорії приладів до ±3 км/год).

«Який розмір штрафу? 255 грн — у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 20 км/год але не більше50 км/год; 510 грн —при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш як на 50 км/год. Штраф зменшується на 50 відсотків, якщо його сплачено протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови», — повідомив він.

Геращенко також написав, що дізнатися про факт фіксації порушення за допомогою СМС-повідомлення або електронної пошти, якщо подано відповідну заяву в МВС, на офіційних веб-сайтах МВС або Нацполіції в мережі Інтернет, від листоноші, який доставляє постанову за місцем реєстрації правопорушника, або від представників органів Державної прикордонної служби України, які вручають постанову при перетині кордону — іноземцям та особам без громадянства, які ввозили транспортний засіб на територію України, зареєстрований за її межами.


Не пропустіть