В Раді зареєстрували законопроекти про плату за проїзд дорогами

Українців хочуть змусити платити за проїзд дорогами загального користування. За пересуванням транспортних засобів стежитимуть з супутників.

Відповідні законопроекти від представників правлячої більшості вже зареєстровано у парламенті, пише Ліга.Закон.

Група депутатів зареєструвала у ВРУ законопроект №3544 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження плати за використання автомобільних доріг загального користування” та законопроект №3545 “Про внесення змін до Бюджетного Кодексу України щодо впровадження плати за використання автомобільних доріг загального користування”. Вони передбачають запровадження плати за проїзд з використанням автомобільних доріг загального користування. Платити слід буде за вантажні транспортні засоби з максимальною дозволеною загальною масою 12 т і більше, а відстежувати їх будуть за допомогою супутникових технологій (систем GNSS).

Має бути створена компанія – оператор відповідної системи відстеження.

“В Україні в якості Оператора може виступити одне з існуючих або новостворених державних підприємств або приватне підприємство, що буде функціонувати на умовах державно-приватного партнерства”, – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту № 3544.

Автори законопроекту також визнають, що прийняття закону спричинить супротив з боку автоперевізників.


Не пропустіть