В Європі планують перейти на нове автомобільне паливо

Компанія FuelEurope, яка володіє майже всіма нафтопереробними заводами Європи, заявила про намір перейти на синтетичне паливо.

Попри те, що синтетичне паливо використовують в морському чи повітряному транспорті, організація планує почати використовувати його і в автомобілях, повідомляє MMR.

Примітно, що про свої плани вони оголосили після рішення максимально скоротити викиди в атмосферу до 2035 року.

Зауважимо, що під час виробництва та використання екологічного палива, викиди вуглекислого газу майже не спостерігаються, або ж вони доволі мінімальні. Зокрема, такі виробники, як Mazda та McLaren незабаром повинні продемонструвати свої “зелені” автомобілі. Як зазначають у FuelEurope, вони жодним чином не намагаються витиснути з ринку електромобілі та гібрид, однак докладуть зусиль, аби зробити свій внесок в чистоту екології.

Ба більше, компанія також планує ввести податок на викиди вуглекислого газу в атмосферу. Попри усе, аби реалізувати свої ідеї, компанія потребує чималих інвестицій, наприклад, до 2030 року FuelEurope необхідні внески у розмірі 30-40 мільярдів євро, а до 2050 року – від 400 до 650 мільярдів євро відповідно.