Названо основні причини перегріву автомобільного двигуна

Сучасні мотори перегріваються досить швидко. Температура двигунів може досягати 125°C. це небезпечно для різних конструкційних матеріалів і мастил, що володіють певною температурною межею працездатності.

Як відомо, сучасні мотори самі по собі більше нагріваються. Крім цього на збільшення температури впливають також інші елементи авто. Йдеться, наприклад, про каталітичних нейтралізаторах, конденсаторах, автоматичній коробці передач, турбонаддуве.

До перегріву силової установки призводить перевантаження транспортного засобу, погіршення аеродинаміки в разі перевезення об’ємного багажу на даху, рух в умовах важкого бездоріжжя.

Внаслідок експлуатації в гірських умовах також погіршується температурний режим мотора. В даному випадку збільшується навантаження на силовий агрегат, а також зменшується щільність повітря, яке охолоджує радіатор.

Додаткове навантаження і перегрів виникають також внаслідок несправностей ходової або трансмісії.

Серед основних причин також слід виділити недостатню кількість антифризу, заїдання клапана термостата, припинення обертання насоса системи охолодження внаслідок обриву ременя приводу, неспрацювання електровентилятора охолодження радіатора, відсутність герметичності в прокладці ГБЦ.


Не пропустіть