Кaмeри aвтoфіксaції пoрушeнь ПДР фiксувaтимуть нe лишe пeрeвищeння швидкості

Зокрема, система фіксуватиме порушення ПДР під час проїзду перехресть на червоне світло та їзду смугою громадського транспорту.

Так, вже з першого липня, камери автофіксації порушень правил дорожнього руху фіксуватимуть не лише випадки перевищення швидкості.

Як повідомляє MMR, про це заявив міністр внутрішніх справ Антон Геращенко.

За словами міністра, сьогодні, Україна передостання країна Європи, яка наважилась запровадити систему. Ба більше, в Україні нараховано 1200 небезпечних місць, де в майбутньому встановлять камери. Наразі, в країні вищевказаних систем встановлено лише 50, зокрема 20 із них — в столиці. Протягом наступних двох років закуповуватимуть близько тисячі камер. Крім того, Геращенко звернувся до усіх мерів, аби ті склали списки місць з найбільшою кількістю випадків ДТП.

Виявилося, що кількість зафіксованих порушень почала зменшуватись. В перший день роботи системи, камери зафіксували майже 68 тисяч порушень ДТП, а 18 червня – 13,5 тисяч.

Зокрема, за словами заступника голови МВС, також заплановано збільшити кількість годин навчання в автошколі з інструктором до 80. Звісно, це також вплине на вартість навчання, яке може подорожчати в чотири рази.


Не пропустіть