Audi готує серійну версію електрокара Q4 e-tron

Дебют нового Audi Q4 e-tron має відбутися протягом нинішнього року.

Нагадаємо, що в 2019 році в рамках женевського автосалону відбулася презентація концепт-кара Audi Q4 e-tron, який став провісником серійної версії електрокара. Товарний екземпляр автомобіля буде розроблений на базі модульної платформи MEB концерну Volkswagen. Новий Q4 e-tron стане родичем кросовера Skoda Enyaq.

А поки компанія Audi тестує прототип нового Q4 e-tron, про що свідчать фотографії автомобіля в щільному камуфляжі плівці. Відзначимо, що в порівнянні з концепт-каром, серійна версія отримає зменшений просвіт і не такі великі колісні диски. Крім того, з передньої частини кузова прибрали габаритні повітрозабірники, а замість масивного дифузора на задньому бампері встановили ледь помітну накладку.

Фотографій салону нового Audi Q4 e-tron поки немає. Але, найімовірніше, що серійний варіант запозичить багато дизайнерських рішень від однойменного концепту. Також не виключено, що товарному Audi Q4 e-tron дістанеться літій-іонна батарея, яка дозволить проїхати на одній зарядці до 450 км і електродвигуни на передній (102 к.с.) і задньої (204 к.с.) осях. Випуск серійного Q4 e-tron повинен стартувати в цьому році на заводі Volkswagen в Цвіккау.


Не пропустіть