Репліку культового Aston Martin DB4 GT виставили на продаж (Фото)

Репліка легендарного Aston Martin DB4 GT була побудована в 2017 році.

Компанія Aston Martin виставила на продаж перший екземпляр DB4 GT Continuation. Автомобіль повністю повторює оригінальний DB4, а під його капотом ховається рядна “шістка”, розроблена інженером Тадеушем «Тадек» Мареком ще в 1950-х.

В основі конструкції лежить сталева трубчаста рама, на яку навішені алюмінієві кузовні панелі. У новому автомобілі лише допрацювали гальмівну систему, рульове управління і безпеку. Представники Aston Martin відзначають, що цей DB4 GT Continuation відчувається, в точності як оригінальний DB4 GT.

Автовиробник не просто випустив репліку легендарного DB4 GT, а продовжив серію класичних купе в специфікації lightweight, які були кілька полегшені і оснащувалися більш продуктивними силовими установками.

Під капотом цього Aston Martin DB4 GT розташовується 4,2-літровий V6 потужністю 350 к.с. Даний агрегат був розроблений Тадеушем «Тадек» Мареком в 1950-х для гоночної модифікації DB2. Роль трансмісії дісталася чотириступінчастою МКПП. Також був встановлений диференціал підвищеного тертя.

Вартість автомобіля поки не розголошується, проте фахівці вважають, що ціна складе не менше 1,5 млн фунтів стерлінгів. Автовиробник готовий розкрити вартість репліки Aston Martin DB4 GT Continuation за запитом.


Не пропустіть