Skoda офіційно представила кабріолет на базі Rapid (Відео)

Розробкою і випуском автомобіля займалися студенти з академії Skoda.

Команда студентів з академії Skoda представила кабріолет на базі моделі Rapid під назвою Skoda Slavia. Як стверджується, назва для машини вибрано на честь 125-річчя компанії, коли на самому початку засновники фірми займалися випуском велосипедів під маркою Slavia.

Студенти не стали «винаходити велосипед», а попросту заварили задні двері оригіналу, залишивши без змін колісну базу і габарити автомобіля. Замість заднього ряду був приварений спеціальний обтічник зі сталі, який компенсує кабріолету відсутність даху.

Варто зазначити, що Skoda Slavia не має даху взагалі. Замість ніші під м’який верх автомобіль отримав досить велике вантажне відділення, куди поміщаються пара електроскутерів Skoda. Правда, для того, щоб їх туди покласти, необхідно постаратися – обтічник приварений, і доступ в багажник здійснюється через невеликий отвір.

У салоні кабріолета розташувалися два спортивних крісла Sparco з чотирьохточковими ременями безпеки, в іншому інтер’єр залишився практично без змін. Під капотом Skoda Slavia залишився 1,5 літровий турбомотор на 150 к.с., який працює в парі з 7-ступінчастою DSG. Правда, вихлопна система була замінена на спортивну, а гальма запозичені у Octavia RS. Зрозуміло, в серійне виробництво автомобіль не піде.


Не пропустіть