Для профілактики: поліція посилює контроль на дорогах

В Україні стартувало профілактичне відпрацювання автошляхів держави «Безпечне шосе». Метою програми є підвищення рівня безпеки учасників дорожнього руху та зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод.

Про це повідомляє MMR із посиланням на пресслужбу МВС України.

Уточнюється, що така ініціатива триватиме до кінця літа. До участі в ній будуть залучені підрозділи блоку превентивної діяльності.

За словами голови Національної поліції України Ігоря Клименка, упродовж липня цього року на українських автошляхах сталося трохи більше тисячі ДТП, в яких постраждали люди. Відтак з огляду на загострення ситуації на автомобільних шляхах керівництвом  Національної поліції було прийняте рішення про проведення профілактичного відпрацювання.

Особливу увагу поліцейські приділятимуть профілактиці правопорушень, що можуть призвести до ДТП. Наряди поліції будуть орієнтовані на виявлення серйозних порушень Правил дорожнього руху як водіями транспортних засобів, так і пішоходами та велосипедистами.

Зокрема, йдеться про виявлення фактів керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, виїзду на смугу зустрічного руху, порушення водіями швидкісного режиму.


Не пропустіть