Експерт розповів, коли українці перестануть купувати старі авто за кордоном

На прохання Радіо НВ журналіст Рауль Чілачава розповів про актуальні проблеми вітчизняного авторинку.

«Все те, що зараз планує держава, — якісь додаткові довідки, зміна документообігу, — ні до чого не призведе. Єдине що, можливо, український бізнес почне відновлювати ці автомобілі за межами України (наприклад, в Грузії або в Прибалтиці), і сюди автомобіль вже ввозитиметься як новий. Тобто український бізнес всередині України може втратити гроші, і ми втратимо якісь робочі місця», – каже він.

На його думку, такі автомобілі можуть подорожчати, тому що, наприклад, відновлювати його навіть в Грузії, мабуть, буде дорожче, тому що спочатку буде потрібно туди його завезти, а потім доставити в Україну, а це певні логістичні проблеми.

«Гадаю, що українці перестануть купляти биті або вживані автомобілі, коли у нас зростатиме економіка і люди зароблятимуть більше грошей. Оскільки зрозуміло, що новий автомобіль завжди краще «битого» старого, і це усвідомлює будь-яка людина. Справа в тому, що на сьогодні ми купуємо такі авто, тому що у нас немає купівельної спроможності і слабке кредитування щодо нових автівок», – підсумував Чілачава.


Не пропустіть