Майже 40 гривень за літр: АЗС підготували «подарунок» українським автомобілістам

Введення мита на імпорт дизельного палива за пропозицією компанії «Укртатнафта» (Кременчуцький НПЗ) призведе до стрибкоподібного росту цін, аж до 36 грн/л.

Такий прогноз дав власник мережі АЗС Prime Дмитро Леушкин, пише Знай.ua.

«За цим стоїть власник Кременчуцького НПЗ Ігор Коломойський. Це його ініціатива для того, щоб просто прихопити ринок. Якщо прибрати Росію, українського і білоруського ресурсу точно не вистачає, і він стає царем, королем, імператором. А ми отримуємо 36 за літр», – повідомив Леушкин, зазначивши, що група «Приват» крім Кременчгусого НПЗ контролює також найбільший портовий термінал для імпорту нафтопродуктів – Одеський нафтоперевальний комплекс.

Глава роздрібної мережі нагадав, що при введенні мит тільки на трубопровідні поставки у розмірі 3,75% з серпня минулого року, стався штучна криза, під час якого оптові ціни палива зросли на 6 грн/л.

«У той період часу було створено штучний колапс, тобто обмежені поставки кременчуцького НПЗ, білоруського НПЗ, маленька буря в склянці. І в той період паливо злетіло на 6 грн за літр. У відсотком співвідношенні до 20%», – зазначив Леушкин.


Не пропустіть