Власників євроблях можуть звільнити від акцизного збору

Сьогодні, відповідно до офіційних даних, в Україні нараховано близько 750 тисяч автомобілів з іноземними номерами, з яких майже 500 тисяч не пройшли митні процедури.

Як повідомляє MMR, не кожен автовласник здатний оплатити розмитнення транспорту за нинішніми ставками. Втім, депутати обіцяють розв’язати це питання вже цієї осені.

“Моя позиція з цього питання ще до початку парламентської діяльності була чітка: розмитнення має бути доступним. І вона не змінилася. Тому я радий, що ми наближаємося до розв’язання цієї проблеми”, – заявив народний депутат Артем Дмитрук.

У разі, якщо законопроєкти будуть ухвалені, вже з початку наступного року, легкові автомобілі, кузови, причепи, напівпричепи, мотоцикли й автомобілі для перевезення 10 і більше осіб — будуть звільнені від акцизного збору. Зокрема, від акцизу можуть звільнити й тих, хто ввіз автомобіль до України до 1 травня 2020 року й досі не пройшов митну процедуру. Коли законопроєкт ухвалять, власники євроблях матимуть пів року, аби розмитнити транспорт без акцизу й штрафів.

Звісно, також є певні обмеження: ввозити можна лише один автомобіль в одні руки. Ба більше, від акцизу не звільняються автомобілі старше 1995 року й автомобілі російського виробництва.