Porsche почала внутрішнє розслідування маніпуляцій з двигунами

Підрозділ Volkswagen Group – марка Porsche – почала внутрішнє розслідування передбачуваних маніпуляцій з бензиновими двигунами, повідомляє німецький тижневик Bild am Sonntag.

Porsche поінформувала німецьку автомобільну службу KBA, прокуратуру Штутгарта, а також владу США про передбачувані незаконні зміни в апаратне і програмне забезпечення, які можуть вплинути на вихлопні системи і компоненти двигуна, йдеться в повідомленні.

«Porsche регулярно і безперервно переглядає технічні та нормативні аспекти своїх автомобілів. В рамках таких внутрішніх перевірок Porsche виявила проблеми і, як і раніше, проінформувала владу», – сказав представник Porsche.

Представники компанії розповіли, що проблеми стосуються автомобілів, розроблених кілька років тому, додавши, що немає ніяких ознак того, що проблема буде виявлена ​​в нинішніх автомобілях. В даний час автовиробник тісно співпрацює з владою.

BamS, не вказавши, звідки була отримана інформація, повідомила, що двигуни, розроблені в період з 2008 по 2013 рік, були предметом розслідування. Воно торкнулося зокрема такі моделі, як Panamera і 911.

Крім бесіди зі співробітниками, компанія вивчила протоколи зустрічей і сотні тисяч електронних листів. При цьому KBA почала офіційне розслідування.


Не пропустіть