В Японії винайшли дешеві шини «які неможливо проколоти»

Японська компанія Omikenshi представила новий матеріал, який дозволить вдвічі знизити ціну покришок типу run-flat, а також зробить їх більш екологічними.

Про це повідомляє Nikkei.

Нагадаємо, що завдяки використанню технології run-flat автомобіль здатний проїхати ще кілька десятків кілометрів навіть після серйозного проколу шини, коли тиску в покришці вже не залишилося. Завдяки цьому можна дістатися до найближчого шиномонтажу.

Японська компанія Omikenshi повідомила про те, що нові доступні шини отримають компоненти із целюлозного волокна. Целюлозне волокно являє собою текстильні шнури, вплетені в один з шарів покришки. Такий компонент є більш термостійким, ніж шар поліестеру в стандартних шинах. Але і коштує він значно дорожче. Секрет альтернативного недорогого матеріалу не розкривається, але повідомляється, що в його розробці брали участь фахівці Університету Синсю і японської компанії Zeon, що спеціалізується на випуску різної хімічної продукції, в тому числі синтетичних каучуків.

За заявою розробників, нове волокно коштує приблизно в 2 рази менше, до того ж дозволяє істотно скоротити час виробничого процесу і знизити викиди вуглецю більш ніж на 50% в порівнянні з високоміцної віскозою.

Відзначається, що запуск серійного виробництва подібних покришок запланований вже на 2021 фінансовий рік.


Не пропустіть