BMW створює глобальну технологію розпізнавання дороги

У компанії BMW створюють принципово нову технологію розпізнавання дороги і її покриття. Це дозволить в реальному часі автоматично налаштовувати підвіску для підвищення комфорту від водіння.

Разом з BMW над технологією працюють програмісти з Tactile Mobility, які розроблять програмне забезпечення не тільки для самих автомобілів, але і займуться інфраструктурою міста. Першими нововведення випробують власники наступного покоління фірмових німецьких автомобілів, які потраплять до дилерів вже в 2021 році. Встановлені в них невізуальні датчики будуть зчитувати показники мотора, гальм, шин і підвіски і таким чином визначати, якою саме дорогою рухається автомобіль. У зв’язку з цим система автоматично налаштує параметри для поліпшення керованості і підвищення комфорту водія і пасажирів. Схожа технологія встановлюється в сучасні моделі Rolls-Royce. Система зчитує рух машини через супутник і, в разі появи небезпечного повороту або серпантину, налаштовує підвіску і допомагає вибрати правильну передачу.

Виконавчий директор Tactile Mobility Боаз Мізрахі пояснив, що співпраця з BMW – це тільки перша стадія поліпшення всіх автомобілів в світі. У майбутньому вони планують підключити до цієї системи міста та інші транспортні засоби, зробивши їх повністю автономними. Таким чином машини і інфраструктура зможуть обмінюватися один з одним інформацією про стан дорожнього покриття і завантаженість ділянок, коректуючи динаміку руху автопілота.


Не пропустіть