Новий Opel Mokka офіційно дебютував (Фото)

Компанія Opel провела офіційну презентацію кросовера Opel Mokka другого покоління. Продажі новинки стартують на початку 2021 року. Покупцям запропонують як версії зі звичайними ДВЗ, так і зі 136-сильним електромотором.

Ні зовнішність, ні моторна гамма Opel Mokka другого покоління вже досить давно не є секретом. У червні компанія опублікувала фотографії і технічні характеристики електричної версії кросовера, а на початку вересня став відомий і набір традиційних двигунів внутрішнього згоряння.

Дизайн нової Mokka виконали за мотивами концепту Opel GT X Experimental зразка 2018 року. Кросовер побудований на модульній платформі CMP концерну PSA і став найближчим родичем кросоверів Peugeot 2008 і DS 3 Crossback. Габаритні розміри новинки в порівнянні з попередником: довжина – 4 150 мм (-125 мм), а колісна база – 2 557 мм (+2 мм). Обвіси кузова стали помітно коротші, а об’єм багажника майже не змінився – 350 літрів (-6 літрів).

У салоні панує мінімалізм. Передня панель в стилі Opel Pure Panel об’єднує 12-дюймову цифрову «приборку» і тачскрін медіасистеми діагоналлю 7 або 10 дюймів, в залежності від комплектації. У списку доступного обладнання значиться бездротова зарядка для смартфона, водійське крісло з функцією масажу, адаптивні світлодіодні матричні фари, круїз-контроль, система контролю рядності руху і камера заднього виду з кутом огляду 180 градусів.

У моторну гамму для Європи увійшли бензинові мотори об’ємом 1,2 літра (100 або 130 сил) і 1,5-літровий дизель (110 сил). Коробки передач: 6-ступінчаста “механіка” або 8-діапазонний «автомат». Електричний Mokka-e оснащений електромотором на 136 сил і тяговою батареєю ємністю 50 кВт-год. Запас ходу без підзарядки перевищує 320 кілометрів (по циклу WLTP). Привід – виключно передній, повного не буде навіть у версій з ДВЗ.

Збірка Opel Mokka другого покоління стартує до кінця 2020 року, а в салони європейських дилерів новинка надійде на початку 2021-го. За кросовер з ДВЗ попросять мінімум 20 тисяч євро, а за електричну версію – не менше 33 тисяч євро.


Не пропустіть