Штрафи і перевірки: влада придумала покарання для нелегальних таксистів

Ринок таксі чекає масштабна реформа. Нелегальних перевізників змусять працювати в рамках закону, або змінювати вид діяльності.

Мінінфраструктури розробило законопроект спрямований на легалізацію ринку таксі в Україні. Тим, хто працюватиме нелегально загрожують штрафи і перевірки Укртрансбезпеки. Про це у коментарі УНН розповіла старший юрист Команди підтримки реформ міністерства інфраструктури Ольга Глухова.

Одне з нововведень – наявність патенту у перевізників.

«Ми пропонуємо відійти від ліцензування, проте запроваджуємо інший документ — патент, який, за умови дотримання всіх вимог, дозволятиме прозоро працювати та отримувати „білий“ дохід. Вартість такого патенту встановлюється законопроектом. Наприклад, річний коштуватиме 1 мінімальну заробітну плату, встановлену на 1 січня. Уявіть, скільки на сьогодні нелегальних перевізників, — їх сотні тисяч, і яку суму зможе отримати бюджет, якщо хоча б частина таких „таксистів“ почне працювати в легальному полі», – каже правозахисниця.

На тих, хто вирішить продовжувати працювати поза правовим полем, чекають «візити» працівників Укртрансбезпеки.

Нагадаємо, окрім штрафів реформа таксі передбачає також обов’язковий технічний огляд машин та дотримання вимог страхування.


Не пропустіть