Штрафи і перевірки: влада придумала покарання для нелегальних таксистів

Ринок таксі чекає масштабна реформа. Нелегальних перевізників змусять працювати в рамках закону, або змінювати вид діяльності.

Мінінфраструктури розробило законопроект спрямований на легалізацію ринку таксі в Україні. Тим, хто працюватиме нелегально загрожують штрафи і перевірки Укртрансбезпеки. Про це у коментарі УНН розповіла старший юрист Команди підтримки реформ міністерства інфраструктури Ольга Глухова.

Одне з нововведень – наявність патенту у перевізників.

«Ми пропонуємо відійти від ліцензування, проте запроваджуємо інший документ — патент, який, за умови дотримання всіх вимог, дозволятиме прозоро працювати та отримувати „білий“ дохід. Вартість такого патенту встановлюється законопроектом. Наприклад, річний коштуватиме 1 мінімальну заробітну плату, встановлену на 1 січня. Уявіть, скільки на сьогодні нелегальних перевізників, — їх сотні тисяч, і яку суму зможе отримати бюджет, якщо хоча б частина таких „таксистів“ почне працювати в легальному полі», – каже правозахисниця.

На тих, хто вирішить продовжувати працювати поза правовим полем, чекають «візити» працівників Укртрансбезпеки.

Нагадаємо, окрім штрафів реформа таксі передбачає також обов’язковий технічний огляд машин та дотримання вимог страхування.